vineri, 29 ianuarie 2021

Noi beneficii la YOXO, abonamentul de mobil 100% digital.

Lansat de Orange în martie 2020, YOXO are o nouă identitate de brand şi vine cu noi beneficii:

☑ Abonament 100% digital, configurabil şi gestionat exclusiv din aplicaţia dedicată.

☑ Preţuri în lei mai mici pentru toate abonamentele YOXO pentru un timp limitat.

☑ Returnarea banilor pentru internetul neconsumat şi lipsa perioadei contractuale.

☑ Disponibil acum atât clienţilor Orange cât şi celor din alte reţele la activarea unui nou număr.


Este ideal celor care vor să îşi personalizeze abonamentul mobil în fiecare lună, fiind disponibil exclusiv în aplicația mobilă dedicată, pentru iOS sau Android.

Bucură-te de el acum

YOXO este un abonament digital, fără limite contractuale, pe care îl poți reconfigura în fiecare lună după bunul plac:



Simplitate şi transparenţă
În cazul în care internetul din abonament sau din opţiuni nu sunt este utilizat, aceştia primesc banii înapoi sub formă de reducere pe factura următoare sau direct pe card, dacă se doreşte renunţarea la abonament. Astfel, clienţii pot uita de grija costurilor suplimentare la final de lună şi au libertatea de a-şi reconfigura abonamentul lună de lună alegând opţiuni suplimentare cu acces în roaming SEE, extra pachete de internet sau minute internaţionale.

Flexibilitate si control total
Clienţii pot adăuga resurse suplimentare oricând au nevoie, iar plata abonamentului se realizează digital, în mod automat la fiecare 30 de zile, folosind cardul bancar înregistrat în aplicaţie. Toate informatiile despre abonament şi consum sunt disponibile în timp real în aplicaţie, fără a fi nevoie de vizite în magazin sau apeluri în call center, iar dacă clienţii au întrebări suplimentare, pot accesa oricând serviciul de Messenger, direct din aplicaţie.

Telefonul tău, regulile tale, indiferent de reţea
De acum, de abonamentele YOXO se pot bucura atât clienții Orange persoane fizice cât și cei care sunt clienţi ai altor reţele. Astfel, clienţii Orange PrePay sau cei cu abonamente Orange în afara perioadei contractuale pot trece la YOXO urmând câţiva paşi simpli direct din aplicaţie. În cazul clienţilor din alte reţele, aceştia pot opta fie pentru un număr nou fie îşi pot păstra numărul actual prin portare întâi la o cartelă Orange PrePay şi apoi la YOXO.

În plus, ai acces la cel mai rapid internet și cea mai mare acoperire din România.

PS.  Nepoțelul meu avea numărul de Vodafone. După ce a văzut această ofertă faină, fratele meu i-a portat numărul în rețeaua Orange și apoi a trecut la abonamentul YOXO. Bine de știut pașii după ce te decizi și tu de abonamentul de mobil 100% digital.

PPS. Mai mult, în perioada 27-31 ianuarie, toți cei care cumpară și activează un abonament YOXO intră automat în tragerea la sorți în urma căreia pot câștiga una dintre cele 3 biciclete electrice Pegas.

orange.ro

miercuri, 27 ianuarie 2021

Platformă online pentru plata dosarelor de daună în 48 de ore pentru RCA.

Dan Cobeanu, co-fondatorul platformei roviniete.ro, pregăteşte lansarea PayPact.

PayPact este prima platformă online din România care facilitează procesul de obținere a compensației pentru accidente acoperite de asigurarea RCA pentru care se poate întocmi o constatare amiabilă online.

În premieră în România, PayPact introduce plata despăgubirii în urma producerii unui risc asigurat în maximum 48 de ore.
PayPact a creat un user flow complet care permite realizarea dosarului de daună pe smartphone, în câteva minute de la producerea accidentului.


Informațiile sunt preluate în mare parte automat, împreună cu imaginile şi documentele aferente. Ulterior, acestea sunt procesate de evaluatorii acreditați şi trimise societății de asigurare împreună cu o evaluare a daunelor.

După aprobarea asiguratorului, PayPact transferă banii direct în contul clientului în maximum 48 h.

PayPact este o platformă independentă, neafiliată, realizată de către o echipă cu expertiză amplă în dezvoltarea de platforme de succes ce au procesat în ultimii 3 ani peste 10 milioane de tranzacţii.

marți, 5 ianuarie 2021

BT Pay cu cele 17 beneficii.

1. Confirmi plățile online sigur și rapid
Vei putea confirma orice plata online direct de pe telefon folosind amprenta sau metoda de deblocare a telefonului. Astfel, orice tranzactie online se va face in siguranta. Afla mai mult

2. Activezi aplicatia fara drumuri la banca
Pe bune, zero contracte si drumuri la banca. Tot ce trebuie sa faci e sa descarci gratuit aplicatia din App Store si Google Play. Adaugi cardurile tale BT si non BT si esti pregatit pentru #EasyBanking.

Cat te costa? Acceseaza lista taxelor si comisioanelor.

3. Plateste cu telefonul
Nu e nevoie se te opresti din conversatia cu prietenii tai sau sa inchizi alte aplicatii pe care le folosesti cand vrei sa platesti cu telefonul. E suficient sa deblochezi telefonul si sa-l apropii de POS, fara sa deschizi aplicatia. Unlock & Pay – rapid si simplu :p si nu ti se va solicita codul PIN.

Poti sa vezi toate modalitatile de plata in setarile aplicatiei si e bine sa stii ca nu ai niciun comision cand platesti cu telefonul.*Poti plati cu telefonul daca ai functia NFC disponibila pe Androidul tau. Daca esti fan Apple cu un singur click iti trimiti cardurile din BT Pay in Apple Wallet si vei face plati cu telefonul la fel de simplu.

4. Invita Prietenii
Vestile bune trebuie date mai departe asa ca de acum iti poti invita prietenii in BT Pay.
Este asa de usor sa platesti cu telefonul, incat merita si altii sa se bucure de experienta.
Iar acum eu si prietenul nou adus in BT Pay, primim fiecare 30 lei pe card.

Asadar..
1. descarca aplicatia BT Pay folosind link-ul meu https://btpay.page.link/y2yt
2. plateste cu telefonul in urmatoarele 7 zile si putem castiga amandoi cate 30 de lei.

Daca vrei detalii, gasesti regulamentul pe site-ul băncii. Data limita campanie: 31.01.2021.


5. Open Banking
Daca ai card non-BT in app, poti sa-ti verifici si soldul sau tranzactiile. E simplu de tot – conectezi conturile tale online de la alte banci si vei vedea exact cum stai cu banii pe toatre cardurile tale.

Vei putea conecta contul de la ING, BCR si Revolut. Din nou #EasyBanking

6. Vrei sa trimiti sau sa soliciti bani de la un prieten?
Daca si prietenii tai au BT Pay, tot ce ai de facut este sa selectezi persoana sau persoanele din agenda telefonului si sa completezi suma pe care o trimiti sau o soliciti. Daca nu, e la fel de simplu sa le transferi bani prin IBAN.

Poti sa transferi bani si intre cardurile tale usor, dintr-o miscare.

7. Card digital? Da, orice card e prima data vizibil in BT Pay
Ce e un card digital? Este cardul tau nou emis, care are fix aceleasi caracteristici ca cel pe care-l vei primi fizic dupa o perioada. Orice card BT va ajunge prima data in BT Pay. Vei putea face absolut orice operatiune cu el – inclusiv retrageri de bani sau plati online.

8. Economiseste cu BT Pay. Cum?
De acum e usor sa urmaresti cum cheltuiesti banii. Vei vedea in aplicatie, pentru fiecare card in parte un grafic al cheltuielilor tale, pe domenii: utilitati, supermarket, transport, timp liber etc. Astfel iti va fi mai usor sa stii unde poti economisi.

9. Preia controlul asupra cardurilor tale, digital & fizic
Da, uneori vrei sa stii ca totul e in siguranta si in controlul tau. De acum, poti modifica limita tranzactiilor tale online si offline, retragerile de numerar de la bancomat si numarul de tranzactii care pot fi efectuate cu cardul.

10. Gestioneaza usor obligatiile de plata pe cardul tau de credit
Iti notezi in calendar cand trebuie sa-ti platesti obligatia lunara? De acum nu mai e nevoie. Poti sa setezi plata automata a obligatiilor lunare pe cardul de credit, la data scadentei sau poti plati cand vrei tu, pana la data scadentei, prin butonul special 'Alimenteaza cardul'.
Tu vei decide daca platesti suma minima obligatorie sau vei plati intreaga suma utilizata la finalul lunii anterioare, ca sa nu mai platesti dobanda.
Pe langa asta graficul te va ajuta sa vezi exact care e balanta si obligatiile de plata.
Totul, in timp real. Vezi istoricul tranzactiilor efectuate si cati bani ai direct pe telefon.

11. Imparte costul / Split the Bill
Ai iesit cu prietenii in oras si v-ati dat seama ca nu aveti cash? Ai luat un cadou si vrei sa imparti costul cu restul prietenilor? Tot ce ai de facut este sa platesti cu cardul si sa soliciti bani de la restul persoanelor, selectandu-le din lista contactelor din telefon. Suma poate fi impartita in mod egal sau se poate solicita suma diferita. Persoanele de la care soliciti bani trebuie sa foloseasca, de asemenea, BT Pay.

12. Transfera intre carduri
Fie ca vrei sa transferi bani de pe cardul tau non-BT in cel BT sau intre cardurile tale BT, ai optiunea te Transfer intre carduri. E simplu: alegi cardul de pe care vrei sa trimiti bani, iar apoi cardul pe care vrei sa-i trimiti.

13. Adauga card non-BT
De acum poti adauga carduri emise de alte banci din Romania.

Ce poti face cu ele in BT Pay?
Transfer instant de pe aceste carduri pe cardurile tale BT
Vei putea trimite bani instant prietenilor cu BT Pay

14. Retrage Cash
Vei putea genera un cod, care va putea fi folosit la orice ATM BT, pentru a retrage o anumita suma de bani. Aceasta functionalitate te ajuta in situatiile cand nu ai bancomate contactless si nu ai cardul la tine, dar ai neaparat nevoie de cash. Pentru ca uneori e musai :)

15. Sustine-ti ONG-ul preferat si doneaza
Acum e mai usor ca niciodata sa donezi pentru cauzele pe care le sustii. In BT Pay ai o lista de ONG-uri partenere catre care poti dona bani direct din cardul de debit, iar tranzactia nu este comisionata. Incurajam faptele bune!

16. Primesti oferte de la partenerii STAR si promotii la produsele BT direct pe telefon.

17. Premii in miscare
Conecteaza contul tau Fitbit, Google Fit sau Apple Health in aplicatie, sincronizeaza-ti pasii si poti debloca oferte BT si ale partenerilor. Ambitie - powered by BT Pay ☺

Despre liberalizarea pieţei de gaze & energie electrică ..

ANRE îndeamnă românii să-şi schimbe furnizorul de energie electrică: Sunt diferenţe de 130 de lei la factură, cita Adevarul.ro în 28 dec. 2020.

Pentru că "energia electrică va fi, de acum înainte, mai ieftină pe piaţa liberă decât pe cea de serviciu universal, astfel că oamenii ar trebui să încheie noi contracte pe piaţa liberă dacă vor preţuri mai mici", a declarat, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE.

Daca ești client Enel și ești trecut în piața concurentiala deja, nu trebuie să mai nimic.

Dacă ai uitat unde ești, in concurențial sau reglementat, uită-te la ultima factură, în stânga sus. Dacă scrie Factură piață concurențială e clar că ești in concurential. Dacă nu scrie, înseamnă ca ești la reglementat. Ai 3 opțiuni:
1. Nu faci nimic.
2. Alegi o ofertă concurențială a Enel. Acum, cea mai bună e Enel Fix Online Salut.
3. Alegi altă ofertă, dacă nu-ți mai place Enel.

Nova Power & Gas, companie românească, activă pe piața de energie electrică și gaze naturale încă din 2007, vine in spijinul consumatorilor casnici cu o ofertă integrată de servicii, cu accent pe eficientizarea costurilor.

La Nova, contractarea are loc exclusiv online, iar tot procesul constă în câțiva pași simpli și intuitivi, fără drumuri în plus.

Activează serviciile online și alege să-ți schimbi acum furnizorul cu Nova.

Iată care sunt cele două avantaje majore de a fi abonat Nova:
  • Ocupă locul I în comparatorul de prețuri ANRE, cu cel mai mic preț la gaze naturale și au una dintre cele mai bune oferte de electricitate.
  • Contractarea oricărui serviciu oferit de Nova se face rapid, 100% online, cu rezultate foarte bune până acum.
Poți încheia un contract de Energie electrică, Gaz sau Energie electrică + Gaz.

Descoperă cele șase avantaje ale serviciilor Nova:
  1. Schimbarea furnizorului se face online: totul este gratuit, transparent, fără întreruperi și fără riscuri
  2. Economiile anuale pe care le poate face un consumator casnic pot ajunge și la 1.000 lei față de prețurile plătite înainte de liberalizare
  3. Calculator de ofertă integrat in site, pentru a calcula prețul total, cu tarifele de transport și distribuție incluse, pentru fiecare localitate
  4. Contractarea ofertei de gaze sau electricitate se finalizează exclusiv online, în câteva minute, chiar și de pe mobil, cu documentație simplificată
  5. Pachete de servicii variate, toate cu preț fix garantat
  6. Rețeaua de distribuție rămâne aceeași, clientul nu resimte nicio diferență în furnizare, cu excepția costurilor mai mici!
vreaulanova.ro

Vezi noile tarife ale avocaților pentru anul 2021.

Conform Hotărârii nr. 82 din 17-18 iulie 2020 a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), ghidul onorariilor minimale a intrat în vigoare la data de 01 ianuarie 2021.

Este bine de menționat faptul că tarifele stabilite de UNBR nu sunt impuse, ci orientative, însă un avocat nu poate stabili onorarii mai mici decât cele stabilite.

Estimarea onorariului minim orar recomandat este de 220 lei/ora.

Atenție șoferi, pentru suspendarea permisului de conducere:
2.8.1. plângerea împotriva procesului-verbal de constatare si sancționare a contravenției – 1.100 lei.

Ghidul mai arată că cererile şi activitatea care se referă la raporturile de familie sunt mai scumpe.
În cazul unui divorţ sunt mai multe tarife. Un divorţ cu copii poate fi cel puţin 5.000 lei.
2.5. Acțiuni și cereri referitoare la raporturile de familie :
2.5.1. pentru cererea de divorț fără minori - 1.760 lei;
2.5.2. pentru cererea de divorț cu minori - 2.200 lei;
2.5.3. pentru cererile care nu sunt accesorii cererii de divorț și care au ca obiect: stabilirea locuinței copilului, exercitarea autorității părintești, stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere și educare a copiilor, dreptul părintelui sau al altor persoane decât părinții de a avea legături personale cu copilul, locuința familiei - 1.540 lei;
2.5.4. tutelă, curatelă - 1.540 lei ;
2.5.5. punere sub interdicție – 1.540 lei;
2.5.6. tăgada paternității - 2.200 ;
2.5.7. asistare /reprezentare adopție - 2.640 lei.


Iar pentru latifundiari tarifele pentru:
2.2. Acțiuni şi cereri evaluabile în bani:
2.2.1. până la valoarea de 5.000 lei - 660 lei;
2.2.2. între 5.001 lei şi 25.000 lei – 5 % din valoarea litigiului, însă nu mai puțin de 880 lei;
2.2.3. între 25.001 lei şi 100.000 lei – 4 % din valoarea litigiului, însă nu mai puțin de 1.800 lei;
2.2.4. între 100.001 lei şi 250.000 lei -3 % din valoarea litigiului, însă nu mai puțin de 4.000 lei;
2.2.5. peste 250.000 lei – 2 % din valoarea litigiului, însă nu mai puțin de 7.500 lei.
2.2.6. peste 1.000.000 - 1 % din valoarea litigiului, dar nu mai puțin de 20.000 lei.
Sunt acțiuni evaluabile în bani și se vor aplica onorariile stabilite mai sus următoarelor categorii de acțiuni:
a) cereri în constatarea nulității, anularea, rezoluțiunea sau rezilierea unui act juridic civil patrimonial;
b) privind constatarea existenței sau inexistenței unui drept patrimonial;
c) prin care se solicita pronunțarea unei hotărâri judecătorești care ține loc de act autentic de înstrăinare a unor bunuri imobile sau de constituire a unor drepturi reale asupra acestora;
d) acțiunile posesorii;
e) acțiuni petitorii - acțiunile care au ca obiect un dezmembrământ al dreptului de proprietate;
i) acțiuni având ca temei plata nedatorată/îmbogățire fără just temei;
j) acțiuni în declararea simulației unui act juridic;
k) acțiuni potrivit Legii nr. 10/2001 și Legii nr. 290/2003;
l) cereri și acțiuni privind legislația fondului funciar;
m) cereri și acțiuni privind materia exproprierilor;
n) cereri și acțiuni în materia uzucapiunii;
o) cereri și acțiuni privind despăgubiri materiale/morale;

Iar pentru relația angajat-angajator există:
2.11. Cererile privind litigiile de muncă și drepturi și obligații cu caracter social:
2.11.1. contestații împotriva deciziilor emise cu privire la încheierea, executarea, modificarea și încetarea CIM – 2.200 lei;
2.11.2. stabilirea și plata pensiilor, precum și alte drepturi prevăzute prin sistemele de asigurări sociale – 1.540 lei;
2.11.3. stabilirea și plata ajutorului de șomaj, a ajutorului de integrare profesională și a alocației de sprijin, a ajutorului social, a alocației de stat pentru copii, a drepturilor persoanelor cu dizabilități și a altor forme de protecție socială prevăzute de lege - 1.100 lei.

Ghidul onorariilor minime al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) poate fi consultat sau descărcat de AICI.

vineri, 1 ianuarie 2021

Reguli noi pentru plățile online cu cardul.


De la 01 ianuarie 2021, sistemul bancar din România implementează noile protocoale de securizare a plăților electronice din spațiul economic european conform Directivei Revizuite a UE privind serviciile de plată (DSP2).

În acest sens, consumatorii vor confirma prin autentificarea strictă tranzacțiile online cu cardul pe site-uri din spațiul economic european.

Această reglementare contribuie la creșterea încrederii consumatorilor în plățile electronice.

Comercianții online trebuie să solicite autentificarea plăților prin implementarea noilor protocoale de securitate în platformele comerciale online, iar băncile emitente ale cardurilor trebuie să asigure autentificarea strictă.

Pentru a avea o experiență cât mai ușoară, biometria (autentificarea cu amprentă/ recunoaștere facială) poate fi o opțiune de autentificare a tranzacțiilor, autentificare care are loc în aplicațiile băncilor de internet/mobile banking/aplicațiile de semnare tranzacții (e-token) /wallet-uri.

Pentru consumatorii care nu au acces la o astfel de metodă, băncile vor implementa și alte opțiuni de autentificare a tranzacțiilor, de tipul unei parole statice.

Printre metodele de autentificare se regăsesc:
  • Autentificare și semnare în aplicația de internet/mobile banking/e-token/wallet a băncii;
  • Cod primit prin SMS + parolă statică (opțiune de back-up în condițiile în care clienții nu au acces la aplicația de internet banking);
  • Cod primit prin SMS + amprentă;
  • Cod generat într-o aplicație de semnare tranzacții (e-token) + amprentă
Fiecare emitent de carduri din România a comunicat deja sau umează să comunice clienților proprii care sunt metodele de autentificare a tranzacțiilor online cu cardul și care sunt modificările aduse fluxurilor actuale.

IMPORTANT În această perioadă de tranziție nu este exclus ca pentru o parte din tranzacțiile transfrontaliere, clienții să întâmpine dificultăți în realizarea acestora.
drmax.ro/

Postări populare