sâmbătă, 19 februarie 2022

Contul online de pensii. Cum il obtii & Beneficii.

Pentru a-ti crea un cont online la Casa Nationala de Pensii Publice (Portalul CNPP). se completeaza online o cerere pe care o tiparesti si o semnezi, apoi o depui la Casa Teritoriala de Pensii. Ulterior se primesc datele de acces in Portalul CNPP.

CUM OBTII CONTUL ONLINE
1. Accesezi https://www.cnpp.ro/solicitare-acces-online si completezi formularul cu:
  • Nume si prenume
  • CNP
  • Adresa de e-mail
  • Actul de identitate
  • Adresa de domiciliu
2. Dupa apasarea butonului "Finalizeaza si transmite formular", vei primi imediat cererea de mai sus (cu un cod de bare) transmisa de PORTAL@cnpp.ro la adresa ta de mail mentionata in formular.

3. Cererea o tiparesti si o semnezi.

4. Cererea si cu o copie dupa cartea ta de identitate vor fi depuse la Registratura Casei Teritoriale de Pensii arondata tie: https://www.cnpp.ro/casele-teritoriale-de-pensii

5. Apoi vei primi de la adresa de mail PORTAL@cnpp.ro link-ul pentru stabilirea parolei aferenta contului tau.

Important "Link-ul este valabil 72 de ore. Daca nu este accesat in urmatoarele 72 de ore, cererea de cont online va fi stearsa si va trebui creata si supusa aprobarii o noua cerere."


Dupa vizita la CNPP Ilfov, am remarcat urmatoarele:

1. Miercuri am stat la registratura CNPP Ilfov 40 de minute. Marti am primit link-ul pentru activarea contului.
Afara, fie ploaie, vant, ger, arsita. Dupa ce stateau la coada, multi pensionari erau trimisi la xerox-ul de vis-a-vis pentru a-si face copii dupa ID. Se cer copii dupa cartea de identitate, desi institutiile publice nu mai au dreptul sa solicite copii ale documentelor emise de stat de la 1 ianuarie 2022.

2. La Primarii si ANAF se utilizeaza semnatura electronica/digitala. Prin transmiterea documentelor prin mediul electronic sunt economisite atât resursele contribuabililor, cât și cele ale administrației fiscale.

Pentru a nu pierde timp, bani si o zi de concediu pentru a depune actele la registratura CNPP, ideal ar fi ca CNPP sa ia exemplul acestora cu privire la semnatura digitala.

Sincer, mi se pare absurd sa primesc cererea de la PORTAL@cnpp.ro, apoi sa ma prezint la CNPP Ilfov cu cererea si copia dupa ID, pentru ca in final sa primesc link-ul de activare a contului tot de la PORTAL@cnpp.ro.

Later Edit: Astazi, 29 martie, am primit un raspuns la sesizarea mea cu privire la semnatura digitala, adresa de mail PORTAL@cnpp.ro fiind de tip no reply.


sâmbătă, 5 februarie 2022

E-Distribuție lansează Vizita virtuală, noul serviciu digital ENEL.


Companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Enel, lansează serviciul digital „Vizita virtuală”, pentru a simplifica procese complexe, precum cel al racordării la rețeaua electrică sau al obținerii unui spor de putere, economisind timp și resurse.

Vizite în teren ale tehnicienilor operatorului de distribuție pot fi înlocuite cu vizite la distanță, prin intermediul unei aplicații avansate

Vizita virtuală este o alternativă la o vizită în teren, realizată de către tehnicienii E-Distribuție, pentru a stabili la fața locului, într-un timp cât mai scurt, care este cea mai bună soluție pentru fiecare solicitare în parte a clienților.

Digitalizarea acestor procese permite clienților ca, după depunerea cererilor pentru racordare la rețeaua electrică sau obținerea sporului de putere, să stea de vorbă direct cu operatorul E-Distribuție și, cu ajutorul camerei telefonului, să îi permită acestuia să vadă toate detaliile de care are nevoie pentru a decide cum vor fi amplasate elementele soluției respective.

Vizita virtuală este recomandată în situații de o complexitate mai scăzută – de exemplu, un branșament pentru o casă, un spor de putere, tehnicienii E-Distribuție evaluând dacă aceasta este cea mai potrivită soluție de la caz la caz. Pentru efectuarea acesteia, este necesar ca solicitantul să aibă un smartphone (cu sistem de operare Android minim versiunea 6.0 sau iOS minim versiunea 11) cu o conexiune bună la internet, fără a fi nevoie să instaleze ceva pe telefon.

Operatorul poate face, cu ajutorul aplicației, poze cu locurile de amplasare și le poate trimite ulterior clientului. Dacă e nevoie să fotografieze un contor, de exemplu, va extrage informațiile direct din fotografie prin tehnologia OCR. În timpul vizitei virtuale, tehnicianul E-Distribuție notează toate informațiile necesare și trimite ulterior clientului, pe e-mail, un raport al vizitei. Odată această inspecție virtuală realizată, procesul tehnic (de racordare, de exemplu) merge mai departe.

„Investițiile permanente pe care le facem în digitalizarea serviciilor noastre sunt indispensabile pentru a susține și a accelera ritmul electrificării în România. Cu vizita virtuală, continuăm astfel procesul de digitalizare, în beneficiul clienților, și creștem sustenabilitatea operațiunilor noastre, reducând numărul deplasărilor și cantitatea de hârtie folosită în procesul administrativ”, declară Raluca Chiriac, Head of Customer Engagement E-Distribuție.

Serviciul „Vizita virtuală” se adaugă altor funcționalități și servicii digitale lansate în ultimii doi ani de către companiile E-Distribuție, pentru a fi mereu alături de clienți, în special în condiții de pandemie. Audiențele digitale sunt un alt serviciu, de această dată de conferințe online, pentru a oferi consultanță clienților, în vederea înregistrării cererilor de racordare, respectând astfel regulile de distanțare socială și măsurile pentru protejarea clienților și angajaților săi, respectând în același timp cerințele de calitate ale serviciului de distribuție.

E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia sunt companiile din cadrul grupului Enel în România, care au ca activitate distribuția energiei electrice. Anual, companiile E-Distribuție distribuie peste 15 TWh de energie electrică prin peste 131.000 de km de rețea – linii electrice subterane și aeriene, de înaltă, medie și joasă tensiune, prin intermediul a 286 stații de transformare și 24.315 posturi de transformare.

drmax.ro/

Postări populare