luni, 23 noiembrie 2020

Noul tău coleg de ajutor în promovarea online.


Ești specialist în promovarea online?

Ești freelancer și te ocupi de promovarea online?

Te-ai săturat de “export as” din Google Ads și Facebook Business Manager și import în Gsheet sau Excel?

Te-ai săturat să stai cu grijă dacă ai greșit vreo formulă când ai adăugat un cont nou sau un nou canal pentru un client?

Faci asta săptămânal, dar ai vrea să poți să o facă cineva zilnic și ție doar să-ți spună ce conturi au abateri și unde trebuie intervenit?

Vrei că munca ta să fie mai mult despre optimizare și eficientizare decât despre monitorizare și verificare?

Șterge cu buretele aceste probleme pentru tot restul vietii tale și bucură-te de Reefkig Budgets (RB). Este aplicația nominalizată la categoria Global Search Technology of the Year 2020, fiind o soluție folosită de profesioniști în marketingul online pentru monitorizarea și controlul bugetului planificat.

Soluția este folosită de agențiile de digital marketing și performance marketing de top pentru monitorizarea investițiilor în promovarea online.

Gata cu supraconsumul sau subconsumul! Gata cu campaniile uitate pornite! Gata cu grija pentru bugetul de promovare investit uniform, pentru că acum trebuie să te îngrijești să-l faci să aducă cât mai multe rezultate.

În cazul în care te identifici în cele ce urmează:

+ Ioana, este proprietara unui magazin online care desfasoara campanii pe Google sau Facebook si care este stresata de bugetul care se duce si in ciuda faptului ca are un oarecare feedback la nivel de comenzi inregistrare, apeluri primite, simte ca nu este ea cea care e in control asupra bugetului. De fiecare data este surprinsa de bugetul consumat. Ar vrea sa aiba ceva mai mult control si ar fi dispusa sa plateasca pretul corect pentru acest confort. Chiar si in relatie cu agentia care se ocupa de campanii, parca ar vrea sa arunce un ochi sau sa ii traga de maneca daca simte ca lucrurile nu se intampla conform planificarii.

+ Andrei, este specialist, freelancer care este certificat in Google Ads si are si ceva examene de certificare de la Facebook si ar vrea sa nu mai petreaca atat de mult timp pe taskuri triviale, cum ar fi managementul bugetului. Acesta poate ca lucrează in acelasi timp intr-o agentie si poate mai lucreze si ca freelancer pe cateva conturi mici. Timpul este cea mai mare problema a sa. Vrea sa investeasca mai mult pe optimizarea campaniilor si mai putin pe taskurile de rutina. Cea mai mare frica a sa este sa ramana cu buza umflata la finalul unei luni si sa ii fie rusine sa ii spuna Ioanei (clientului sau) ca a cheltuit cu 200 euro peste buget sau ca nu a investit decat 40% din bugetul stabilit. In acest scenariu trebuie sa inventeze motive si risca relatia cu Ioana. Nu vrea sa plateasca prea mult pentru acest confort pentru ca oricum acum nu prea face acest task si isi incearca norocul de la o luna la alta sau foloseste optiunile oferite de Google si Facebook de buget pe campanie, dar care nu ii permit control. Ar fi dispus sa plateasca pretul corect ca sa rezolve aceasta problema.

+ Mihai, este managerul unei agentii digitale si ar vrea sa castige ceva mai mult timp pentru echipa si sa fie mai mult in control asupra efortului pe care il fac oamenii din echipa sa pe ceea ce inseamna gestiunea bugetului. Ar vrea sa poata sa vina cu insight-uri pentru clientii a caror campanii le are in grija direct din stadiu de planificare. Raportarea este esentiala pentru el si ar vrea sa poata sa ofere instant un overview simplu de inteles unui client oricand pe parcursul unei campanii. Mihai isi doreste ca si specialistii dar si oamenii care vorbesc cu clientii sa fie constienti cand lucrurile merg conform planificarii. Mihai nu vrea ca echipa lui sa petreaca 10 min pe zi pe cont, pentru ca portofoliul de 50 de conturi ar face ca specialistii sa piarda o zi intreaga doar pe asta, indiferent daca consumul de buget functioneaza ca cel planificat, sau nu. Mihai vrea sa poata sa le ofere clientilor sai sansa sa aiba bugete diferite pe diferite campanii si sa gestioneze acest lucru conform unui buget planificat. Mai ales pentru acei clienti care au branduri care participa la bugetul campaniilor avand o contributie separata la buget. Mihai ar fi dispus sa plateasca pretul corect pentru a eficientiza departamentul si echipa.

+ Daniel, spre deosebire de Mihai, face parte dintr-o agentie de retea mare, in care poate avea in subordine 2-3 Mihai. Relatia cu clientul este mai importanta chiar decat rezulatele propriu-zise. Deja aici se folosesc solutii din retea si implementarea unei solutii noi ar ridica provocari. Insa faptul ca un utilizator poate avea acces diferit pe anumite conturi si campanii, faptul ca nu ar mai exista situatia in care o campanie este uitata pornita cand ea ar trebui sa fie inchisa si bineinteles, pentru ca discutam de bugete mari, interventia din timp rezolva abaterile mari in plus sau in minus si asigura continuitatea si o relatie buna cu clientii. Cei mai fericiti in echipa lui Daniel vor fi specialistii, printre care si Andrei si chiar Mihai care ar vrea sa inteleaga mai bine cum ar putea sa scape de taskurile astea pe care “oricum nu le fac pe cat de des ar trebui” si apoi pentru ca sunt taskuri plictisitoare si de obicei nimeni nu le apreciaza ca atare.

atunci profită de beneficiile Reefkig Budgets (RB):
☑ access la webinarii de sprijin cu întrebări și răspunsuri la probleme reale
☑ un curs bine structurat care te ajută să înțelegi de ce ai nevoie ca să beneficiezi la maxim de informațiile din Reefkig Budgets (RB)
☑ o serie de podcasturi și interviuri cu specialiști care explică de ce e nevoie de o astfel de soluție,
☑ tutoriale video despre cum să faci monitorizarea + asistență la setup-ul inițial pentru a nu-ți bate capul când decizi să începi

Totul cu scopul de a monitoriza eficient bugetul de promovare și a te putea axa pe ceea ce contează cel mai mult și anume eficientizarea și optimizarea promovării.

Varianta pentru freelanceri și specialiști poate fi accesibilă acum spre testare cu opțiunea “30 de zile sau îți dăm banii înapoi”, timp în care te vei convinge că e ce ai tu nevoie.

Freelanceri au o opțiune de plată inedită. Vei putea alege să plătești cât vrei, în funcție de cât aport a adus soluția pentru tine, oricât între 29 euro/luna și 99 euro/luna (minim 29 euro/luna).


PS. Ecosistemul online Reefkig.com include o suită de trei aplicații software menite să crească productivitatea și să ofere o "coloană vertebrală" logică și coerentă organizației în care este implementat:
Reefkig CRM (actual stadiu beta)
Reefkig Tasks (actual stadiu beta)
Reefkig Budgets (stadiu public live)

PPS. Nu uita! Toți cei care își activează o soluție de abonament plătit Reefkig Budgets beneficiază de trainingul de pe Udemy.

sâmbătă, 21 noiembrie 2020

Acordarea de asistenţă medicală la distanţă în România, reglementată printr-o OUG.


Executivul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății

19 noiembrie 2020

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Actul normativ reglementează posibilitatea furnizării serviciilor medicale la distanță, prin telemedicină, de către toți profesioniștii din domeniul sănătății.

“Criza sanitară fără precedent a impus suplimentarea și diversificarea serviciilor medicale pentru a răspunde nevoilor reale de sănătate ale populaţiei din comunităţi, dar şi pentru gestionarea eficientă a resurselor umane și financiare din domeniu. Era nevoie de modificarea cadrului legal general care să dea posibilitatea acordării asistenței medicale prin telemedicină de către toate unitățile sanitare publice și private, în beneficiul pacienților”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Serviciile care pot fi furnizate și prin telemedicină sunt:

a) teleconsultația;

b) teleexpertiza;

c) teleasistenţa;

d) teleradiologia;

e) telepatologia;

f) telemonitorizarea.

Beneficiarii telemedicinei sunt pacienții care pot avea acces mai rapid la actul medical.

Totodată, serviciile de tipul teleradiologiei și al teleconsultațiilor pot contribui la scurtarea listelor de așteptare, pot optimiza utilizarea resurselor și pot ajuta la creșterea productivității, ceea ce duce, în final, atât la îmbunătăţirea asistenţei medicale, cât şi la o eficienţă sporită a sistemului sanitar din România, beneficii cu atât mai importante și mai necesare în contextul actual determinat de pandemia generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

De asemenea, telemedicina (furnizarea de la distanță a serviciilor medicale) poate contribui la limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 deoarce se pot limita deplasările şi interacţiunile interumane directe, fără limitarea accesului pacienților la asistența medicală necesară.

În termen de 45 de zile de la elaborare, Ministerul Sănătății va elabora normele metodologice generale de punere în aplicare a ordonanței, care vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului, act normativ care va cuprinde:

a) specialităţile medicale şi lista serviciilor care fac obiectul serviciilor de telemedicină;

b) condiţiile de organizare şi funcţionare a telemedicinei, pentru fiecare tip de serviciu de telemedicină;

c) responsabilitatea stabilirii calităţii serviciului de telemedicina și a verificării respectării ei;

d) modalitatea de acordare a serviciilor de telemedicină.

miercuri, 18 noiembrie 2020

Electric Up: 100.000 EUR pentru panouri solare, respectiv chargere de mașini electrice.

Ministerul Economiei a publicat ghidul de finanțare pentru programul Electric Up, prin care companiile din sectorul HORECA primesc o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp, precum și a staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.



Sunt vizate două categorii principale de beneficiari ai finanțării ElectricUp:
  • Microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) din aproape toate domeniile, cu excepția celor prevăzute în anexa 1 la Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (vor fi excluse firmele din agricultură, producție de tutun, de vin, de băuturi spirtoase etc.).
  • Persoane juridice române din sectorul HoReCa (activitate principală sau secundară) - codurile CAEN: 5510 - Hoteluri și alte facilități de cazare similare, 5520 - Facilități de cazare pentru vacanțe și perioadă de scurtă durată, 5530 - Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere, 5590 - Alte servicii de cazare, 5610 – Restaurante și alte activități de servicii de alimentație, 5621 - Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 - Alte activități de alimentație, 5630 - Baruri și alte activități de servire a băuturilor, n.c.a., 9329 - Alte activități recreative și distractive n.c.a.
Cheltuieli eligibile ElectricUp
  • cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maxim 100 kWp, având ca principale părţi componente: panouri fotovoltaice; invertor/invertoare; echipamente conexiuni; structura de montaj a sistemului; modul de comunicaţie; contoare inteligente care măsoară cantitatea de energie produsă de sistemul de panouri fotovoltaice instalat şi care permit colectarea şi transmiterea datelor relevante de la distanţă, în format electronic; tablou electric curent continuu/curent alternativ;
  • cheltuielile cu achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare;
  • cheltuielile cu proiectarea, obținerea avizelor necesare, montarea şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice și staţiilor de reîncărcare, reprezentând maximum 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului;
  • cheltuieli de consultanță și management de proiect de maxim 7% din valoarea totală eligibilă a proiectului;
  • cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea panoului de informare figura 1;
  • cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea unui sistem de avertizare/semnalare pentru stația de reîncărcare figura 2;
  • 30% din cheltuielile cu achiziția acumulatorilor de stocare (maxim 30% din valoarea puterii instalate a panourilor fotovoltaice), opțional.
  • este considerată cheltuială eligibilă taxa pe valoarea adăugată, TVA, dacă aceasta este nedeductibilă.
  • Cheltuielile aferente branşamentului la reţeaua de energie electrică NU sunt eligibile pentru finanţarea din Program.
  • Sunt considerate eligibile doar cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă, cu excepția cheltuielilor cu proiectarea, de consultanță și management de proiect contractate începând cu maxim 30 zile anterior înscrierii în program, dovedite cu înscrisurile aferente.
Se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile.

Bugetul total al programului pe anul 2021 este de circa 100 milioane euro. Programul de finanțare se aplică pe perioada 2021- 2027, în mai multe cicluri de finanțare.

Depunerea proiectelor se va face prin intermediul aplicației informatice în sesiunea de depunere.

De consultat site-ul energie.gov.ro pentru înscrierea în programul Electric Up.

Vezi Ordonanța de Urgență privind Programul de finanțare Electric Up.

Cum să folosești Waze pe desktop.

Telefoanele mobile sunt la îndemână atunci când navigați la destinația respectivă. Uneori, un PC este un loc mai bun pentru a începe. Pe interfața web a Waze-ului, puteți începe o călătorie pe PC și apoi o puteți trimite pe telefon. Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți aplicația Waze instalată pe mobil și că sunteți conectat. Apoi, pe calculator, deschideți cu un browser web site-ul Waze. În dreapta sus, faceți clic pe „Conectare” (sau deschideți mai întâi meniul).



Veți vedea un cod QR. Deschideți camera telefonului și îndreptați-o către codul QR. Apoi, pe telefon ar trebui să apară un link.



Dacă nu doriți să vă încurcați cu codurile QR, puteți face clic și pe „Conectați-vă altfel”. Acest lucru vă permite să introduceți numele de utilizator și parola.



Acest proces vă va conecta pe web cu același cont pe care îl utilizați pe telefon sau tabletă. După ce v-ați conectat pe web, faceți clic pe „Live Map” pe pagina principală Waze.



Tastați locația dorită în caseta de text din stânga sus.



Selectați locația și veți vedea câteva informații despre aceasta. Faceți clic pe „Indicații”.



Tastați locația de pornire (sau faceți clic pe pictograma Swap pentru a reveni la o locație anterioară). De asemenea, puteți să dați clic pe „Părăsiți acum” sau „Sosiți după” și să tastați o oră. Când totul este așa cum doriți, dați clic pe „Salvați în aplicație”.



O notificare va apărea pe telefon. Dacă ați ales o oră „Sosire până”, notificarea va apărea în momentul plecării. Atingeți-o pentru a lansa navigarea în aplicația Waze.



Aplicația Waze se va deschide și veți vedea câteva informații despre traseu. Atingeți „Du-te acum” pentru a începe navigarea.



Gata! Urcați în mașină și mergeți în locul mult așteptat.

Google Pay, acum și în România. Cum funcționează în Android.


Dacă ești fan al serviciului de plăți contactless, atunci poți accesa funcțiile Google Pay.

Pentru aceasta, va trebui să instalezi aplicația băncii sau companiei care a emis cardul.

Aceasta trebuie să ofere Google Pay as a service ce permite emitenților de carduri să integreze Google Pay în aplicațiile lor mobile de plată.

Pentru un răspuns afirmativ, vei găsi în meniul aplicației opțiunea de a „Adaugă cardul în Google Pay”.

Odată ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setările dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay). Astfel, poți face plăți online și fizic la POS-uri contactless care acceptă plata prin telefon.

Care sunt băncile care oferă Google Pay în România acum:
  • Revolut
  • Curve
  • Transferwise
  • ING Bank
  • UniCredit Bank
  • Banca Transilvania
  • Alpha Bank
  • CEC Bank
  • Viva Wallet
  • Orange Money
Avantajele Google Pay
Primul este securitatea. Compania oferă mai multe niveluri de securizare a plăților, printre care și „tokenizarea”. Concret, când faci o plată prin Google Pay, sistemul generează un număr de card virtual unic acelei tranzacții (ca la Revolut). Astfel, nu pot apărea plăți dublate pe aceeași tranzacție, întrucât imediat ce plata a fost făcută, acel număr de card este automat dezactivat.

Al doilea avantaj ar fi dacă deținătorul și-a pierdut telefonul sau i-a fost furat. Acesta poate folosi funcționalitatea "Găsește telefonul" pentru a bloca dispozitivul de oriunde, îi poate schimba parola sau chiar să șteargă de pe el datele personale.

Vezi si Google Pay, din 17 Nov. in Romania.
drmax.ro/

Postări populare